رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به اهمیت افزایش صادرات کالاهای با ارزش افزوده بالاتر و و دانشبنیان و لزوم تنوعبخشی کالاها و بازارهای صادراتی، انعقاد موافقتنامه تجارت آزاد با اوراسیا را فرصتی برای افزایش رقابتپذیری واحدهای تولیدی و صنعتی و مشوقی برای ورود به بازارهای صادراتی عنوان کرد.
به گفته نایب رییس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران ممانعت از صادرات کالاهایی که با مازاد آنها در کشور رو به رو هستیم به ایجاد یک تحریم هوشمند داخلی می انجامد.
رییس کمیسیون حمل و نقل اتاق بازرگانی ایران خبر داد: متاسفانه کشورهای اروپایی بجز ایتالیا به رانندههای ایرانی ویزا نمیدهند که آن هم محدود بوده و به شکل گیری صف در مرزها انجامیده است.
اعضای کمیسیون تسهیل و توسعه تجارت در هفتمین جلسه خود علاوه بر بررسی آماد و دادههای تجارت خارجی کشور که موجب ثبت تراز منفی حدود 12 میلیارد دلار شده است، با حضور نمایندگانی از صندوق ضمانت صادرات ایران، خدمات این نهاد اقتصادی به صادرکنندگان را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
عضو اتاق ایران با بیان اینکه افزایش ۴۰ برابری عوارض صادراتی مواد معدنی، تحریم هوشمند داخلی است، گفت که در حال مذاکره با دولت و مجلس برای اصلاح و تعدیل این سیاست هستیم.
عضو هیأت مدیره انجمن واردکنندگان سم و کود گفت: ایران حدود ۱۲میلیون هکتار کشت زراعی و ۲.۵میلیون هکتار تولید باغی دارد که در صادرات بیش از ۲۰ محصول رتبه یک تا ۱۰ را دارا است.
با توجه به مکاتبه وزیر صمت و در خواست تامین ارز خودروسازان مونتاژی از سامانه نیما و اخذ ما به التفاوت نرخ از آنها، عملا رویه ی تامین ارز واردات از محل صادراتِ اشخاص(خود و غیر) با شکست دیگری روبرو شده است.
عضو هیات مدیره کانون لوازم خانگی ایران گفت: سالانه ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار صرف واردات اجزا، قطعات و انواع لوازم خانگی میشود که حدود ۷۰۰ میلیون دلار آن سهم واردات مواد اولیه است.
مدیرکل صمت استان بوشهر از صادرات ۶.۸ میلیارد دلاری محصولات از گمرک پارس جنوبی در ۸ ماه امسال خبر داد و گفت: ۸۷ درصد کل صادرات استان بوشهر از گمرک پارس جنوبی انجام شده است.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه گفت: تجارت آزاد با اوراسیا ۲۵ دسامبر در سنپترزبورگ امضا خواهد شد. تجارت ما با اوراسیا ۵ میلیارد دلار بود که تقریباً ۲۵ تا ۳۰ درصد افزایش یافته است.
مدیرکل بینالملل وزارت صنعت و تجارت قطر با بیان اینکه رشد مبادلات تجاری ایران و قطر در سالهای اخیر ۴۳ درصد افزایش یافته است، گفت: در حال حاضر ۸۴۵ شرکت ایرانی در کشور قطر حضور فعال دارند.
با وجود مازاد ماهی کپور در داخل امکان صادرات این آبزی به عراق فراهم نیامده، در حالی که پیشتر قول باز شدن درهای عراق به روی کپور ایرانی داده شده بود. اعلام هشدار در مورد احتمال بیماری گونههایی از ماهیهایی که زیستگاه آنها در خلیجفارس است عراقیها را نسبت به واردات ماهی فله ایرانی محتاط کرده است.